MIJN BOEKEN !

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    EGYPTE REISBOEK - VOL. I : 363 pagina’s - Ik begin met reistips en landinformatie, alsook veel tips voor de gezondheid tijdens uw verblijf in Egypte. Dan volgt de informatie over de huidige politieke situatie die gelukkig aldaar weer stabiel is geworden. Dus veilig voor alle toeristen en dit allerwegen. In hoofdstuk IV komen Cairo alsook de vele bezienswaardigheden aan de beurt, met als hoogtepunt het Egyptisch Museum, waarvan ik een volledig beeld geef (met veel foto’s). In de laatste hoofdstukken komen het Islamitische en tevens het Koptische gedeelte van Cairo aan de beurt. Ik geef ook een grote brok geschiedenis weer en dit over de laatste koningen die in Egypte regeerden en dit van de 18de eeuw tot de 20ste eeuw. Uiteraard is een hoofdstuk voorzien voor de drie piramiden op het Gizeh plateau en een liberale visie op het Geheim van de Piramiden en de Sfinx via de Orion Correlatie Theorie die deze linkt aan de sterrenkunde van de oude Egyptenaren. Klik geheel vrijblijvend op het boek of KLIK HIER.

 EGYPTE REISBOEK - VOL. II : 526 pagina’s - In Volume II beschrijf ik alle bezienswaardigheden in Luxor en de omgeving met de Vallei der Koningen (volledig) inbegrepen. Er is ook een kort HD filmpje met Egyptoloog Joann Fletcher voorzien - die in situ de WV 23 graftombe van Amenhotep III bezoekt en dit na 46 jaar lang afwachten. Ik beschrijf ook tot de kleinste details de tempelstad van Karnak waar voornamelijk de farao’s van de 18de, 19de en de 20ste dynastie hier letterlijk hun steentje hebben bijgedragen voor de expansie van deze Heilige Stad. De veel kleinere tempel van Luxor is heden volledig gerestaureerd in al zijn glorie. Ook hier toon ik via kristalheldere foto’s en plannetjes deze heel interessante antieke site. Ik toon ook de koloniale periode en dit via een beschrijving van het statige Old Winter Palace in Luxor met veel foto’s van zowel de binnen als de buitenkant. Om een volledig beeld van Luxor te kunnen geven, heb ik de tempels van Medinet Habu tot in de details beschreven. Voor meer informatie om dit boek te kunnen kopen, klik geheel vrijblijvend op het boek of KLIK HIER.

  EGYPTE REISBOEK - VOL. III : 435 pagina’s - Dit is Volume III die handelt over de Grieks Romeinse tempels die zich tussen Luxor en Aswan bevinden met als extra item de tempel van Dendera. Met heel veel foto’s omdat beelden meer zeggen dan woorden. Ik toon ook alle biografieën van de Griekse farao’s zijnde de Ptolemaeën. Met als laatste inheemse heerseres Cleopatra VII. De tempel van Esna is de kleinste en tevens de tempel die het meest interessant is en dit vanwege de aanwezige kleurenpracht, die ieder jaar verder wordt gerestaureerd. De tempel van Edfu is één van de weinige tempels in Egypte die voor 98 procent intact is gebleven. In de unieke dubbeltempel van Kom Ombo zien we de enige afbeelding van Ptolemee XIII alsook de afbeeldingen van moeder en dochter, zijnde Cleopatra II en Cleopatra III. Tot slot toon ik de pracht en de praal van de verplaatste tempel van Philae in Aswan die terecht de benaming 'Parel van Egypte’ verdient, dit door zijn unieke bouwstijl. Veel kijk en leesplezier ermee. Voor meer informatie om dit boek te kunnen kopen, klik geheel vrijblijvend op het boek of KLIK HIER.

   EGYPTE REISBOEK - VOL. IV : 344 pagina’s - Dit is Volume IV van mijn Reisboek reeks over Egypte die handelt over de bezienswaardigheden in en rond Aswan. Te beginnen met de Corniche, Elephantine eiland, Lord Kitchener eiland, de rotsgraven van de Nobelen en het imposante Mausoleum van de Aga Khan. Ik vertel ook over de levenswijze van de Nubiërs en hun trots op het nieuwe museum die handelt over hun geschiedenis. Over deze etnische minderheid in Egypte (ze spreken Arabisch - alsook hun eigen dialect) is er in de gehele wereld weinig literatuur hierover te vinden. In dit digitaal boek vertel ik uitgebreid over de Nubische cultuur alsook hun parallelle geschiedenis en dit vanaf de 4de Dynastie tot heden. Ook de fauna en de flora in en rond het botanische Kitchener eiland komt hier ruim aan bod. Ook de koloniale periode via het statige Old Cataract hotel komt aan bod via kristalheldere foto’s van zowel de binnen als de buitenkant. Voor meer informatie om dit boek te kunnen kopen, klik geheel vrijblijvend op het boek of KLIK HIER.

   EGYPTE REISBOEK - VOL. V : 248 pagina’s - Dit is Volume V met als ondertitel de Nubische Droom - die handelt over alle verplaatste Nubische tempels in en rond het Nassermeer met de apotheose in Abu Simbel. Ik vertel ook meer over de geschiedenis van het Nubische volk. Nergens anders kan men in geschreven of digitale vorm informatie vinden over Nubia. Dit is dan ook een uniek boek in heel de wereld van de boeken. Vanaf de jaren ’90 kwam de cruisevaart op het Nassermeer op dreef. Ik beschrijf in detail alle aspecten van de Belle Epoque cruiser ‘Eugenie’ waarmee ik officieel 9 maal een cruise op het Nassermeer heb ondernomen. Ik vertel en toon ook via kristalheldere foto’s alle verplaatste Nubische monumenten met telkens een gedetailleerde uitleg met veel plannetjes. Ik schenk natuurlijk veel aandacht aan de beschrijvingen van de verplaatste tempels van Abu Simbel (gewijd aan Ramses II) die als een achtste wereldwonder worden beschouwd. Voor meer informatie om dit boek te kunnen kopen, klik geheel vrijblijvend op het boek of KLIK HIER.

   EGYPTE REISBOEK - VOL. VI : 181 pagina’s - Dit is Volume VI die handelt over de ontdekkers van Egypte door de eeuwen heen, met telkens een uitgebreide biografie. Ik schenk speciale aandacht aan de egyptologen van de 19de en de 20ste eeuw met een uitgebreide biografie van Howard Carter. Deze laatste de ontdekker van het ongeschonden graf van Tut Ankh Amon. Ik heb ook uitgebreide biografiëen geschreven over minder bekende egyptologen zoals Edward Ayrton die een record aantal graven in de Vallei der Koningen heeft ontdekt alsook enkele historische figuren zoals Florence Nightingale die in 1850 een monumentale reis in Egypte maakte. Wat men zeker niet mag missen is het turbulente leven van avonturier en ontdekkingsreiziger Richard Burton die in principe de ontdekker was van de bronnen van de Nijlrivier. Tijdelijk is dit boek te koop voor € 5,99. Dus met 40 procent korting op de normale aangeduidde prijs. Voor meer informatie om dit boek te kunnen kopen, klik op het boek of KLIK HIER.

 EGYPTE REISBOEK - VOL. VII : 411 pagina’s - Dit is Volume VII die er handelt over de 31 dynastieën van het oude Egypte - met telkens een biografie van alle belangrijke farao's die toen over Egypte hebben geregeerd met hun wapenfeiten, families, intriges alsook hun begraafplaats in Egypte. Dit is het Opus Magnum in mijn reeks over de egyptologie. Met een zo volledig mogelijke beschrijving van historische en tevens juiste details. Ik heb meer dan 10 maanden lang aan dit lijvig digitaal boek gewerkt. Eens en voor altijd heb ik hier de juiste volgorde van de 20ste Dynastie beschreven en dit van Ramses III tot en met Ramses XI. Het waren toen woelige tijden met diverse burgeroorlogen en dito opstanden in Egypte. Ik leg hier dan ook een oorzakelijk verband en dit via globale klimatologische wijzigingen (met wetenschappelijke bewijzen) die de geschiedenis van de oude Egyptenaren drastisch heeft gewijzigd. Telkens met kristalheldere foto’s van de mooiste stand en zitbeelden van de regerende farao’s. Voor meer informatie om dit boek te kunnen kopen, klik geheel vrijblijvend op het boek of KLIK HIER.

                                               

                      EGYPTEGIDS.BE 

EGYPTEGIDS © MALIK FAROEK 2016